eCoop

Retseptid

Lõhepallid ja lillkapsariis

30 min 2 portsjoni

Lõhepallid:

550 g lõhefileed

1 muna

ca 10 rohelist kivita oliivi

1 keskmine tšillikaun

peotäis värsket hakitud peterselli

1 tl mahedat magusat sinepit

soola, pipart

soovi korral seesami- ja linaseemnesegu

 

Lillkapsariis:

1 keskmine lillkapsas

2 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli (või kookosrasva)

soola ja musta pipart

peotäis värsket hakitud peterselli

kalapallid

Lillkapsariis seetõttu, et tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Roog on kiudainetest tulvil, lisaks ka gluteenivaba ja üsna kalorivaene. Serveeri liha- ja kalaroogade kõrvale kartuli või tatra asemel riisi.

Lõhepallid:

Eemalda tšillist seemned. Töötle ained köögikombaini või hakklihamasinaga ühtlaseks seguks ning maitsesta soola ja pipraga. Võta segust kahe märja lusikaga pallikesed, veereta seemnesegus ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 15 minutit.

Lillkapsariis:

Pese lillkapsas ja nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämedalt (või kasuta köögikombaini). Kuumuta pannil õli, lisa pressitud küüslauk ja riivitud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Kõige lõpuks sega juurde värske petersell. Serveeri lõhepallide ja meelepärase kastmega. Hästi sobib mõni külm jogurtikaste.
Retsepti_roheline_osa_VT_900px

 

Go up