eCoop

Retseptid

Lõhešašlõkk ja salatsigur apelsini-mee-tüümianimarinaadis

40 min 2 portsjoni

600 g lõhefileed
3 salatsigurit ehk endiiviat
1 apelsini koor ja mahl
1 sl mett
suur peotäis hakitud tüümiani
1 tl soola

lõhešašlõkk ETK meie Mari kokkame koos

Enne kui kala grillile läheb, jõuab ta happelises apelsinimahlas natuke maitseid koguda. Grilli lõhetükke kõrgel kuumusel vaid natuke igast küljest, et säiliks kala mahlasus. Krõmpsuv salatsigur on elamus omaette, sest küpsenuna on vili eriti magus ja hõrk.

Lõika fileetükk meelepärase suurusega kuubikuteks. Sega omavahel riivitud apelsinikoor, mahl, mesi, sool ja tüümian. Tõsta kalatükid marinaadi ning jäta 30 minutiks külma maitsestuma. Pista lõhetükid varda otsa ning küpseta grillil. Lõika salatsigurid pikuti pooleks, kasta ülejäänud marinaadi, raputa peale soola ning tõsta grillile lõhevarraste kõrvale küpsema.
*Apelsini võid asendada sidruni või laimiga.

Go up