eCoop

Retseptid

Mahe sealihašašlõkk

40 min 5 portsjoni

1 kg seakaelakarbonaadi vm läbikasvanud liha
100 ml õli
100 ml valget veini või veiniäädika ja Borjomi või Värska vee segu (1:1)
(Kui soovid kange äädika marinaadi, arvesta 100 ml vee kohta 1–2 sl 30% lauaäädikat.)
3–4 sibulat
2 sl vedelat mett
1,5 tl meresoola või kvaliteetseid soolahelbeid
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis hakitud siledalehelist peterselli
soovi korral 2–3 hakitud küüslauguküünt

Mahe sealiha šašlõkk ETK meie Mari kokkame koos

Sega marinaadiained kokku. Lõika liha parajateks tükkideks: esmalt ristikiudu umbes 1,5–2 cm paksused viilud ja siis  4–5 cm pikkuste servadega kuubikud. Kalla marinaad lihale, kääri käised üles ning sõtku ja masseeri kogu marinaad umbes 5 minuti jooksul liha sisse. Suru ja pigista kohe tugevalt. See etapp on väga oluline, et saada mahlane ja maitsev lõpptulemus. Hoia liha marinaadis vähemalt 2–4 tundi.

Lükka liha ja ratasteks lõigatud sibul metallvarraste otsa, jäta lihatükkide vahele väikesed vahed ning aseta vardad ettevalmistatud sütele või grillile küpsema. Metallvardad on head seepärast, et kuumenevad ka ise ning hakkavad liha seestpoolt küpsetama. Teisisõnu sobivad metallvardad just selle liha jaoks, mille puhul eeldatakse läbiküpsemist. Küpsemisaeg peaks olema 15–20 minutit, aga soovitan usaldada katsetamist ja näiteks üks lihatükk keskelt pooleks lõigata, et selle läbiküpsemises veenduda. Üleküpsetamist on ka soovitatav vältida – liha muutub tuimaks ja kuivaks.

Go up