eCoop

Retseptid

Mahlane rostbiif

4 portsjoni

1 kg veise antrekoodi erilõiget
10 g rosmariini/tüümiani
110 g teriyaki kastet 
35 g küüslauku
meresoola
terapipart
oliiviõli

Rostbiif pilt

MAHLANE ROSTBIIF

Rostbiifi valmistamine ei olegi nii raske kui tunduda võib. Vaja läheb vaid aega ja kvaliteetset toorainet. Salanõkse jagab Viljandi kohviku Fellin peakokk Margo Paluoja.

Puhasta liha üleliigsetest kelmetest ja vormi sidumisvõttega ilusaks tükiks. Maitsesta eelnevalt soola ja pipraga ning jäta kinnisesse anumasse vähemalt 24 tunniks maitsestuma. Soola tuleb arvestada nii palju, et see liha sisemistesse kihtidesse jõuaks. Kui liha on maitsestunud, siis rösti kõik küljed tulikuumal, oliiviõliga kaetud pannil pruuniks. Seejärel maitsesta liha peenestatud küüslaugu, rosmariini ja teriyaki’ga. Kui ahjul on lihatermomeeter, siis aseta see liha kõige paksemasse kohta ja pane antrekoot 58-kraadise kuumusega ahju. Kui liha sisetemperatuur on saavutanud 56 kraadi (1,5–2 tunni möödudes, olenevalt liha paksusest), siis võta see ahjust välja ja jäta kümmekonnaks minutiks fooliumi alla. Selle aja jooksul tõuseb liha temperatuur veel paar kraadi ning ongi täiuslik medium rostbiif valmis.

 

Retsepti_roheline_osa_okt_900px

Go up