eCoop

Retseptid

Mõnus mandariini-mandlijahukook

135 min 8 portsjoni

4 suuremat mandariini
5 suuremat kollast muna
200 g suhkrut
200 g mandlijahu (või peeneks jahvatatud kooritud mandleid)
1 kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit
150 g tumedat vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
õli või võid

Mandariinikook (2)

Kalla mandariinidele külm vesi ja tõsta pliidile. Keeda vaiksel kuumusel u 2 tundi. Tõsta mandariinid veest välja ja lase jahtuda. Lõika ristipidi pooleks ning eemalda seemned. Purusta köögikombainis koos koortega, kuni tekib ühtlane mass. Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist. Sega mandlijahu küpsetuspulbriga ning lisa muna-suhkrumassile. Viimasena lisa mandariinimass. Kalla segu õliga määritud lahtikäivasse vormi ning küpseta 180 kraadi juures u 1 tund (küpsusastet kontrolli tikuga, küpsetusaeg võib olla ka veidi lühem). Kui kook kipub liialt pruunistuma, vähenda veidi kuumust või kata fooliumiga.

Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Šokolaadikatte jaoks sulata veevannis šokolaad, lisa veidi õli või võid ning kalla koogile. Kook on parim järgmisel päeval ning säilib mahlasena õhukindlas karbis veel mitu päeva.

Go up