eCoop

Retseptid

Mandlipõhjal pähkli- ja valge šokolaadi kook

1 tund 8 portsjoni

Põhi:

50 g võid

150 g mandlijahu

0,5 tl kaneeli

1 munakollane

 

Krõbe pähklisegu:

180 g erinevate pähklite segu

3 tl suhkrut (kuhjaga)

1 tl kaneeli

1 tl kardemoni

1 munavalge

 

Täidis:

300 g valget šokolaadi

150 ml vahukoort

pähklikook

Koduse välimusega, kuid luksusliku sisu ja maitsega kook on parajalt magus, et nautida väikest viilukest kohvi kõrvale.

20 cm läbimõõduga kook, 8–10 viilu

Põhi: Sega sulatatud või, mandlijahu, kaneel ja munakollane ning suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ja äärtele. Tõsta sügavkülma ca 15 minutiks (külm tainas ei vaju küpsemisel alla). Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit, kuni põhi on kuldne ja servad veidi krõbedad. Jäta jahtuma.

 

Krõbe pähklisegu: Klopi munavalge lahti ning sega pähklite, kaneeli, kardemoni ja suhkruga. Laota segu ahjuplaadile ning küpseta 210 kraadi juures 8 minutit. Vahepeal sega. Jäta jahtuma.

 

Täidis: Kuumuta koor keemiseni, lisa tükeldatud šokolaad ja sega tasasel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Tõsta kõrvale jahtuma.

Kui šokolaadi-kooresegu on jahtunud, siis purusta pähklid väiksemaks ja sega kreemi hulka. Vala täidis jahtunud põhjale ning tõsta jahedasse vähemalt kolmeks tunniks tahenema.

Go up