eCoop

Retseptid

Mereannipaella punase riisiga

50 min 2 portsjoni

50 g suitsupeekonit
15 cm jupp porrulauku
250 ml punast riisi
400 ml vett
100 ml valget kuiva veini
200 g erinevate mereandide segu (krevetid, teod, kalmaar)
soola, pipart

paella-1706

Peekon lisab roale mõnusalt soolasust, mistõttu sobib hautamisel puljongi asemel kasutada vett ja veini. Mereannid võib asendada ka meelepäraste köögiviljade ja lihaga.

Viiluta peekon ja porru ning prae koos kergelt läbi. Lisa pannile jooksva vee all loputatud riis ja pruunista kolm minutit. Vala pannile ka vesi, lisa sool ja pipar, lase segul keema tõusta ning jäta tasasele tulele 30 minutiks hauduma. Vahepeal sega. Kui vedelik on riisi imendunud, siis lisa ka vein ja hauta veel natuke. Kõige lõpuks lisa riisile mereannid ning kuumuta segu umbes viis minutit. Serveeri näiteks rukola ja sidrunisektoritega.

 

Go up