eCoop

Retseptid

Mustikasupp kitsejuustu jäätise ja vahvliga

- 6 portsjoni

Mustikasupp
3 dl vett
2 dl mustikaid
0.25 dl suhkrut
1 sl maisitärklist
0,5 dl vett

Kitsejuustujäätis
1 vanillikaun
4 dl piima
6 munakollast
2 dl suhkrut
4 dl vahukoort
200 g kalamatsi kitse toorjuustu

Krõbe vahvel
2 muna
100g suhkrut
75g võid
100g jahu
1tl majoneesi
kaneeli

 

Mustikasupp kitsejuustu jäätise ja vahvliga suur

Foto: Hea Maa

Retsept: Hea Maa peakokk Virkko Vendla

 

Magustoit, kuuele

Selle kõhusõbraliku magustoidu muudab eriliseks kitsejuustujäätis, mille võib asendada ka vanillijäätisega.

Mustikasupp

Sega potis vesi, mustikad ja suhkur. Keeda umbes 10 minutit, tõsta pott tulelt. Sega maisitärklis vähese veega, kalla see peene nirena pidevalt segades supi sisse. Kuumuta keemiseni, (soovi korral maitsesta vanilliga) ja serveeri jäätisepalli ja vahvliga.

Kitsejuustujäätis

Pane potti vanillikaun, lisa piim ja vahustamata koor, kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt, lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja kraabi seemned kooresegusse.
Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala koor pidevalt segades munavahu hulka.
Kalla kõik tagasi kastrulisse ja kuumuta nõrgal kuumusel puulusikaga pidevalt segades kümmekond minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lisa kitsejuust.
Tõsta tulelt ja jahuta kiiresti külmaveevannis. Eriti kiiresti saab jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis.
Vala kõik jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Kui masinat pole, siis tõsta segu madalasse kaussi ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Vahusta massi iga poole tunni tagant, et jäätis saaks kohevam ega tekiks jääkristalle. Serveeri kohe või pane karbiga sügavkülma.

Krõbe vahvel

Vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või ning vaheldumisi majonees ja jahu. Sega hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
Lase tainal pool tundi enne küpsetamist seista. Keera kuldseks küpsenud vahvlid rulli või tuutuks.

Go up