eCoop

Retseptid

Mustsõstralehe jäätis

55 min 8 portsjoni

5 munakollast
370 ml piima
450 ml 35% rõõska koort
100 g suhkrut
peotäis mustsõstralehti

Küpsisepuru mustsõstrajahuga
150 g nisujahu
80 g suhkrut
100g võid
15 g mustsõstrajahu (Taarapõllu talu)

jäätis

Mustõstralehe jäätis lausa sulab suus. Kõrvale valmista krõbe küpsisepuru, mis annab hea tekstuuri siidise jäätise juurde. Luksusliku maigu toidule annavad metsmaasikad, mustikad ja värvilised rukkililled.
Jäätise valmistamiseks on vaja jäätisemasinat.

Kuumuta kastrulis piim ja rõõsk koor, lisa mustsõstralehed. Aseta kastrulile toidukile, sest nii tõmbab piim paremini maitsed sisse. Pane külmkappi ja lase seista üleöö. Vahusta munakollased tugevaks vahuks, lisa jupikaupa suhkur. Kurna piima-kooresegu ja kuumuta keemiseni. Kuumuta munakollane vesivannil, lisades tasapisi piima-kooresegu. Sega vispliga paksenemiseni. Jahuta valmis segu, valmista jäätisemasinas.

Sega omavahel jahu ja suhkur, lisa või. Pane segu ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures 10-20 minutit. Jahuta küpsisepuru, sega mustsõstrajahuga.
Serveeri mustsõstrajäätis küpsisepuru, metsmaasikate ja mustikatega. Kaunista värviliste rukkililledega.

Go up