eCoop

Retseptid

Õrnsoolalõhe marineeritud kurgi ja tillimajoneesiga

- 6 portsjoni

Õrnasoolalõhe

2 sl helbelist meresoola
1 sl suhkrut
1 tl purustatud valget pipart
500 g lõhefileed (asenduseks sobib forell)

Marineeritud kurk

1 kg värskeid väikseid kurke
3 sibulat
1 terve küüslauk
1 sl suhkrut
1 s soola
1 sl 30% äädikat
5 tk musta pipart
1tl sinepiseemneid
1-2 tilliõisikut

Tillimajonees
1 muna
1 tl Dijon sinepit
1 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
2,5 dl tilliõli (blenderda 1 tl tilli ja suru läbi tiheda sõela, sega õliga)

11. Õrnsoolalõhe marineeritud kurgi ja tillimajoneesiga_480x600px

Foto: Hea Maa

Retsept: Hea Maa peakokk Virkko Vendla

 

Põhiroog, kuuele. Soolalõhe sobib nii eelroaks kui kergemaks põhiroaks. Marineeritud kurgiga asemel võib kala serveerida värskete salatilehtede ja tomatilõikudega, pressides peale ohtralt sidrunimahla. Juurde sobib ka röstsai, toekama roa puhul keedukartul.

Õrnasoolalõhe

Hõõru lõhefilee soola-suhkru seguga ning puista peale purustatud pipar. Lõika filee kaheks ja aseta lõhetükid vastakuti kokku, nii et nahk jab ülespoole. Keera tihedasti fooliumisse ja pane ööpäevaks külmikusse maitsestuma. Kaabi maitseained lõhe pinnalt ja lõika kalast fileenoaga õhukesed lõigud.

Marineeritud kurk

Viiluta sibul, küüslauk ja kurgid. Sega kõik suures kausis, lase 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud kurgivedelikku. Tõsta segu pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita külmikus ja kasuta ära ühe kuu jooksul.

Tillimajonees

Majoneesi õnnestumise eelduseks on, et kõik komponendid peavaad olema toasoojad, Võta kõrge anum, nt saumikseri kann ja pane selle põhja esmalt muna, siis sinep ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale õli. Pane saumikser kannu nii, et otsik kataks muna. Lülita saumikser sisse ja hoia paigal, kuni näed, et kannu põhja hakkab tekkima hele paks kaste. Nüüd tõsta aeglaselt saumikser ülespoole nii, et kogu õli seguneks ülejäänud ainetega ühtlaseks paksuks majoneesiks.

Go up