eCoop

Retseptid

Orsoto metsaseente ja sinihallitusjuustuga

45 min 4 portsjoni

1 hakitud sibul
150 g odrakruupi (vähemalt paar tundi kuni üle öö vees leotatud)
150 ml valget veini
500 ml kuuma juurviljapuljongit
300 g metsaseeni
värsket peterselli
50 g sinihallitusjuustu
soola ja pipart
rapsiõli

Metsaseene_orsoto2

Orsotoks on hakatud kutsuma risoto-meetodil valmistatud odrakruubiroogasid. Odrakruup jääb sel moel valmistades väga maitsev, kreemine ja ka mõnusalt maalähedane. Just selline, mis sobitab metsaseente maitsed peenemate lisandite – valge veini ja sinihallitusjuustu toel hõrguks ja toitvaks õhtusöögiks. Kiirema tulemuse nimel võid kruubid juba mitu tundi varem likku panna.

Kuumuta potis õli, hauta sibulat keskmisel kuumusel u 5 minutit, vältides selle kõrbemaminekut! Lisa õlisse tükeldatud seened ning prae kergelt läbi. Maitsesta veidikese soola ja pipraga. Lisa leotatud ja sõelal kurnatud odrakruubid ning rösti neid õlis mõned minutid. Suurenda kuumust ja kalla vein potti. Lase umbes poole võrra kokku keeda ja hakka siis osade kaupa kuuma puljongit lisama. Nagu risotogi puhul, tuleb uus ports puljongit panna alles siis, kui eelmine on imendunud. Hauta, kuni kruubid on soovitud pehmusega. Ka selle roa puhul on al dente pehmusaste – kruubid osutavad veel kergelt hamba all vastupanu – parim. Maitsesta orsoto soola ja pipraga. 
Viimasena sega sisse tükeldatud sinihallitusjuust ja hakitud värske petersell. Soovi korral võid igale portsule veel värskelt riivitud parmesani lisada.

Go up