eCoop

Retseptid

Orsotto ürdiõliga

- 6 portsjoni

Orsotto
2 dl odrakruupi
0,5 sibulat
1 dl valget veini
ca 7 dl vett
150 g Forte Special kõva juust
soola, pipart

 

Ürdiõli
1 dl värsket hakitud tilli, peterselli, karulauku
oliiviõli
soola

orsotto

Retsept: Hea Maa peakokk Virkko Vendla

 

Põhiroog, kuuele
Kui vahel liha ei taha või seltskonnas juhtub olema taimetoitlasi, sobib lauale tummine ja toitev odrakruubiroog.

 

Orsotto
Pese kruubid voolava vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid. Prae korralikult läbi. Seejärel vala juurde vein ja hakka jaohaaval juurde lisama vett. Vett pane alguses nii palju, et kruubid oleksid kaetud. Kui vesi aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on meeldivalt pehmed. Kõige lõpuks sega sisse juust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.

 

Ürdiõli
Ürdiõli valmistamiseks peenesta maitseroheline, lisa õli ja sool. Serveeri orsotto ürdiõli ja meelepäraste lisanditega.

Go up