eCoop

Retseptid

Panna cotta

45 min 4 portsjoni

Panna cotta

1 vaniljekaun

3 lehte želatiini

70 g suhkrut

200 ml 35% vahukoort

200 ml piima

 

Maasika salsa

200 g maasikad

2cl maasikalikööri

10 g münti

2 spl mullivett

panna cotta

Foto: Sören Mäesalu

Retsept: Villa Ammende peakokk Marko Lumera

 

Kuumuta piim, koor ja suhkur. Lõhesta vaniljekaun ja pane kuumutatud piima sisse. Lase želatiini 2-3 minutit külmas vees paisuda. Kui piim on keema tõusnud, eemalda vaniljekaun ning lisa paisunud želatiin piimasegusse, sega hoolega läbi ja vala tassidesse. Jäta 3-4 tunniks külmkappi seisma.

NB! Vaniljekaunast eemalda enne piima sisse panemist noa otsaga seemned. Vaniljekauna võid hiljem kuivatada ja teha sellest vaniljesuhkrut.

Salsa tegemiseks lõika maasikad kuubikuteks, lisa liköör. Münt lõika noaga ribadeks ja lisa mullivesi ning jäta külmkappi panna cotta valmimiseni seisma.

Go up