eCoop

Retseptid

Pärmilehttainast martsipanistollen

1 portsjoni

500 g pärmilehttainast
100 g pistaatsia- vm pähkleid
1 apelsini riivitud koor
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g kuivatatud tükeldatud aprikoose
50 g rosinaid
250 g martsipani
2+1 sl brändit või rummi
5 sl aprikoosikeedist

2. stollen

 

Stollen on rikkalik jõulusai, mis enamasti tehakse pärmitainast, täidiseks martsipan, kuivatatud puuviljad ja trühvlid. Väga maitsva stolleni saab, kui kasutada pärmilehttainast.

Sega täidiseks pähklid, apelsinikoor ja kuivatatud puuviljad 1 sl brändi või rummiga. Glasuuri jaoks kuumuta aprikoosikeedist, kuni see vedelamaks muutub, ning sega 2 sl brändi või rummiga.

Rulli tainas jahusel pinnal veidi õhemaks ning määri kuivatatud puuviljade täidis tainale. Jaota sinna ka martsipan, mida võid riivida jämeda riiviga (seda on lihtsam teha, kui hoiad martsipani enne külmikus). Keera tainas rulli, vormi sellest rõngas ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee umbes 3 cm vahedega sisselõiked. Küpseta eelkuumutatud 220kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni stollen on kuldpruun. Määri sellele aprikoosiglasuuri. Serveeri soojalt.

 

Telli koostisosad e-poest

Coopi e-poe tarnepiirkond Tallinnas ja Harjumaal. Alates 40 € ostust transport TASUTA.

 

Go up