eCoop

Retseptid

Peedi-kruubiroog

60 min 3 portsjoni

1 sibul
10 cm jupp porrut
2 küüslauguküünt
Õli praadimiseks + 10 g võid
2 dl odrakruupe
1 keskmine peet
200 g täissuitsuvorsti (kana-, põdra- vms)
1 mahepuljongi kuubik
750 ml vett
1 tl 30-protsendilist äädikat
soola

kruubiroog

See on üks äärmiselt lihtsalt valmiv argipäevaroog – pista toiduained potti ja pott ahju ning mõne aja pärast ongi toit valmis.

Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista sibula- ja porrurattad koos soolaga ning pressi juurde küüslauk. Kuumuta veel natuke. Lisa jooksva vee all pestud kruubid ning kuumuta 3-4 minutit. Tükelda või ahjupoti põhja ning lao peale kuubikuteks lõigatud peet. Kata pannil oleva seguga. Lahusta puljongikuubik vees ning vala potti (et kruubid oleksid kaetud). Kata pott kaanega ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Sega juurde äädikas, viiluta vorst ja laota kruupidele. Küpseta ilma kaaneta veel 10 minutit. Sega läbi ja serveeri näiteks hapukoore ja tilliga.

*küpsetamisjärgselt võid roale sisse segada ka toorjuustu, riivjuustu või siis hoopis asendada vajaminevast veest pool osa koorega.

Go up