eCoop

Retseptid

Pehme piparkoogi põhjadega tort pohlakreemiga

- 10 portsjoni

Põhi:

100 g võid

2 muna

2 dl suhkrut

3 tl piparkoogimaitseainet

3,5 dl jahu

1 tl soodat

250 g hapukoort

Täidis:

2 dl vahukoort

300 g toorjuustu

200 g pohlamoosi

soovi korral paar sl suhkrut

8. piparkook_portree_480x600px

Magustoit, kümnele
Pehme piparkoogipõhjaga kook pakub alternatiivi traditsioonilisele piparkoogile. Kreemis võib pohlamoosi asemel kasutada pohli või hoopis jõhvikaid.

Põhja jaoks sulata potis või, lisa maitseained ja lase keema tõusta, eemalda tulelt. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustades jahtunud võisegu, hapukoor ja soodaga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ja jaota võrdselt kahe 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi vahel. Küpseta põhju 200 kraadi juures 20 minutit ja jahuta.

Täidiseks vahusta vahukoor pehmeks vahuks ning lisa vahustades toasoe toorjuust ja pohlamoos.

Tõsta pool täidisest ühele põhjale, kata teise põhjaga ning pane peale ülejäänud täidis. Lase enne serveerimist vähemalt tund külmas seista, kaunista meelepäraselt ja serveeri.

 

CTA-1

Coopi e-poe tarnepiirkond Tallinnas ja Harjumaal. Alates 40 € ostust transport TASUTA.

Go up