eCoop

Retseptid

Pirnipirukas

- 10 portsjoni

Tainas:
5 dl jahu
200 g 82% võid
1 dl suhkrut
2 tl kaneeli
1 munakollane
veidi külma vett

 

Täidis:
750 g magusaid pirne
1 sl kuhjaga kartulitärklist
3 sl suhkrut
1 tl kuhjaga kaneeli
100 g pekanipähkleid

pirn

Magustoit, kogus 10 viilu. Valmistusaeg 1 tund, vajalik 22 cm läbimõõduga vorm
Mahlane pirnipirukas on eriti maitsev just kaneeli ja pekanipähklitega. Ära siis nendega koonerda! Maitseb eriti hea soojalt.

 

Tainas:
Lõika külm või kuubikuteks ning näpi koos jahu, suhkru ja kaneeliga ühtlaseks puruks. Lisa munakollane, 1–2 sl külma vett ja sõtku tainaks. Kui tainas tundub mure ja kuiv, lisa külma vett. Vajuta 2/3 tainast vormi põhjale ja äärtele. Tõsta külma. Üle jäänud tainas vormi palliks, tõsta samuti külma ning lase 15 minutit seista. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja lõika ribadeks.

 

Täidis:
Eemalda pirnidelt südamikud ning  lõika pirnid kuubikuteks või viiludeks. Lisa natuke väiksemaks hakitud pähklid, kartulitärklis ja suhkur ning sega läbi. Võiv lisada ka rummi, sega veel kord läbi. Vala täidis koogi põhjale. Kata täidis tainaribadega, nii et tekiks võrgustik ning küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Lase 10–15 minutit jahtuda ning serveeri, kui pirukas veel veidi soe on. Siia juurde sobib ka valge jäätisepall!

Go up