eCoop

Retseptid

Lahtine pirukas tofu, mesiste sibularataste, peedi ja spinatiga

60 min 8 portsjoni

Põhi:

200 g soolaseid täisterakreekereid
4 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
2 sl oliiviõli

Mesised sibularattad:

1 suur sibul
1 dl palsamiäädikat
1 sl mett
Soola, pipart

Täidis:

50 g spinatilehti
250 g riivitud marineeritud või keedetud peeti
250 g köömnetega tofut
2 muna
200 ml (soja)piima
Soola, pipart

pirukas

Kerge köögiviljapirukas, mille põhjaks on täisteraküpsised. Täidises olevad mesised sibularattad sobivad maheda peediga suurepäraselt.

Põhi:

Purusta küpsised peeneks jahuks. Lisa õli ja hapukoor ning sega tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise valmistamise ajaks sügavkülma.

Mesised sibularattad:

Sega mesi, palsamiäädikas, noaotsaga soola ja pipart ning vala õhukeseks lõigatud sibularatastele. Võimalusel jäta vajutuse alla (et sibulad oleks marinaadis) üleöö külma marineerima, kuid piisab maitse saamiseks ka tunnist ajast.

Täidis:

Nõruta peet liigsest vedelikust. Sega peet ja spinat ning laota pirukapõhjale. Klopi munad piimaga lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Vala munasegu pirukale. Laota peale sibularattad ja tükeldatud tofu. Vajuta kate kergelt munasegusse. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Go up