eCoop

Retseptid

Ploomikorvid martsipaniga

45 min 10 portsjoni

500 g pärmilehttainast
150–200 g külmkapikülma mandlimartspani, ideaalselt sobib Odense küpsetusmartsipan
300 g ploome
1 dl tumedat muscovado suhkrut
50 g võid
50 g tükeldatud pähkleid (sarapuupähklid, mandlid jne)

ploomikoogid ETK Meie Mari kokkame koos

Kiirel hoidistamisajal kipub koogiküpsetuseks aega nappima. Imelihtne ja samas väga maitsev martsipaniga ploomikook on kiire aja abimees, kui on vaja vähese vaevaga peaaegu täiuslik tulemus saavutada. Kooki võid teha nii suuremas vormis kui väikeste korvikestena.

Rulli pärmilehttainas vormile sobivaks. Võid kasutada näiteks muffinivormi või siis madalama servaga koogivorme. Riivi külm martsipan ning pane tainapõhjale. Sinna peale laota kividest puhastatud ploomipoolikud, lõikepool allpool. Sulata või, sega suhkru ja pähklitega ning puista ploomidele.
Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni ploomid on küpsed ja koogi ääred kuldpruunid.
Juurde sobib pallike külma vanillijäätist või vanillikaste.

Go up