eCoop

Retseptid

Mureda põhjaga ploomipirukas

55 min 8 portsjoni

Põhi:

200 g külma võid
400 ml täisteranisujahu
100 ml nisujahu
100 ml suhkrut
1 munakollane

Täidis:

750 g ploome
2 sl (kuhjaga) tärklist
1 sl (kuhjaga) vanillisuhkrut
3 sl (kuhjaga) fariinsuhkrut või muscovado’t
2 tl kaneeli
1 tl kardemoni

ploomipirukas ETK Meie Mari kokkame koos

Mureda ja veidi pudiseva, täisteraküpsist meenutava põhjaga pirukas on äärmiselt lihtne ja kodune. Serveerida võib seda nii jäätise kui ka vahukoorega või siis lihtsalt klaasi külma piimaga.

Põhi:

Tee taheda või tükikesed jahu ja suhkrutega näppude vahel pudiks. Lisa munakollane ning sõtku tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja võimalikult vormi ääreni ning tõsta täidise valmistamise ajaks sügavkülma. Kui tainas on külm, siis ei vaju see küpsemisel alla.

Täidis:

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lõika veel pooleks. Sega ploomid tärklise, suhkrute, kaneeli ja kardemoniga ning vala külmas olnud tainale. Keera vormi ääreni ulatuv tainaosa täidise peale. Küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit.

Go up