eCoop

Retseptid

Porgandi-ingveri püreesupp kanafilee ja peterselliõliga

25 min 1 portsjoni

70 g porgandit

20g varssellerit

30 g kartulit

10 g õli

10 ingverit

10 g mugulsibulat

3 g küüslauku

3 g koriandrit

10 g kanapuljongit

50 ml 35% rõõska koosrt

30 g küpsetatud kanafileed

5 g peterselliõli

Kaunistuseks: porgandichipsid ja tüümianioks

porgandi-ingveri püreesupp

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Trahter Postipoiss peakokk Monika Rosin

 

Koorese püreesupi muudab serveerimisel kenaks lisatud porgandichips. Seda on lihtne valmistada, kui lõigata koorimisnoaga porgandist õhuke viil ja praadida see kiirelt õlis läbi.

Lõika puhastatud porgand viiludeks, koori ja viiluta ingver, haki puhastatud sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas hakitud sibul õliga 2-3 minutit, lisa küüslauk ja ingver ning kuumuta koos läbi. Seejärel porgand ja koriandrilehed, tükeldatud varsseller ja kartul ning kuumuta kõik veelkord läbi. Nüüd vala potti kuum puljong ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Püreesta supp, lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni ja maitsesta.

Serveerimisel lisa supile küpsetatud kanafilee tükid, peterselliõli ning kaunista tüümiani oksa ja porgandichipsiga.

 

Go up