eCoop

Retseptid

Porgandi-sidrunikook

120 min 6 portsjoni

Koogipõhi:
140 g jahu
65 g võid
40 g suhkrut
1 muna

Koogitäidis:
300 ml porgandimahla
100 ml sidrunimahla
20 ml ingverimahla
250 g suhkrut
10 muna

 

porgandi-sidrunikook

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk

 

Koogi muudab mahlaseks kolme eri sorti mahlaga immutamine, samas annavad ingver ja sidrun ka parasjagu särtsu juurde. Võimaluse korral soovitan küpsetamisel kasutada naturaalset mahla, mille saab ise vahetult enne koogi valmistamist pressida.

Koogipõhi:
Sega toasoe või suhkruga, lisa jahu ja muna. Hoia tainast toidukilesse mähituna tund aega külmas, rulli seejärel õhukeseks ja tõsta madala põhjaga koogivormi. Küpsetamise ajaks pane tainale kortsutatud küpsetuspaberile näiteks kuivatatud oad, et koogi ääred ülespoole jääksid. Küpseta 160 kraadi juures 10 minutit. Kui tainale on tekkinud pragusid, võid täita need ülejäänud tainaga. Küpseta kooki ahjus veel kümmekond minutit, kuni see muutub kuldpruuniks.
Koogitäidis:
Klopi munad lahti ja lisa suhkur. Pressitud mahlad sega omavahel ja lisa kahe sidruni koored. Kui on eriti tugevamaitseline ingver, siis võid kogust vähendada. Kuumuta saadud täidis pidevalt segades vesivannil, nii et aur kuumutaks kaussi ja kuum vesi ei ulatuks kausi põhjani. Kui täidis on muutunud paksuks, siis kurna see läbi sõela ja kalla koogivormi. Küpseta 150 kraadijuures 15 minutit, kontrolli ja küpseta veel 15 minutit. Kook on valmis, kui see kergelt võbisema jääb. Võta ahjust välja ja jahuta enne serveerimist vähemalt 4 tundi.

Go up