eCoop

Retseptid

Pulled pork, fooliumikartulid ja roheline salat

4h 4 portsjoni

Roheline salat:

100 g spinatilehti

1 pikk värske kurk

2 varsselleri vart

Tilli, peterselli

oliiviõli, soola, pipart

Fooliumikartulid:

6 suurt kartulit

Pulled pork:

1 kg sea õlatükk

2 tl soola

1,5 tl jahvatatud pipart

2 tl jahvatatud tšillit

5 küüslauguküünt

2 sl mahedat sinepit

400 ml purk tumedat õlut (Guinness nt)

Kastme jaoks:

100 ml 82% tomatipastat

2 tl mahedat sinepit

2 sl Worchesteri kastet

70 ml tumedat muscovado suhkrut

soola

pulled bork_480x600px

Põhiroog, kuuele. Valmistamisaeg: 4 tundi

Roheline salat:

Laota spinatilehed, hakitud kurk ja seller taldrikule. Nirista peale kergelt oliiviõli ning jahvata peale soola ja pipart. Kõige peale puista hakitud till ja petersell.

*tilli ja peterselli võid asendada ka millegi põnevama, näiteks koriandriga.

Fooliumikartulid:

Pese koorega kartulid puhtaks, torgi kahvliga mõned augud sisse ning keera fooliumisse. Lao ahjuvormi või plaadile. Küpseta 225 kraadi juures vähemalt 1 tund. Lõika kartuli keskele noaga rist ja aseta taldrikule. Vajuta kartulit külgedelt nii, et sisselõige avaneks.

Pulled pork:

Sega sool, pipar, jahvatatud tšilli, pressitud küüslauguküüned ja sinep. Määri sea õlatükk maitseaineseguga kokku. Kui soovid, jäta liha mõneks tunniks maitsestuma. Küpseta liha ahjuplaadil 235 kraadi juures 45 minutit. Alanda kuumus 160 kraadile ning võta liha ahjust. Tõsta liha ahjupotti, vala peale ahjupannile kogunenud vedelik ning lisa õlu. Kata pott kaanega ning küpseta liha 3 tundi, kuni liha on pehme ja laguneb kergelt laiali. Tõsta liha potist lõikelauale.

Kastme jaoks:

Vala ahjupotis olev vedelik väiksesse potti ning lase natuke seista. Võta kastme peale tekkinud rasvakiht lusikaga ära. Tõsta pott tulele ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa tomatipasta, sinep, Worchesteri kaste ja suhkur. Jäta tasasele tulele podisema, et kaste keeks kokku ja liigne vedelik eralduks. Selleks kulub umbes 15 minutit. Nüüd lisa soola, suhkrut, sinepit või Worchesteri vastavalt maitsele. Kui kaste on valmis, siis rebi liha kahvliga katki ning nirista kaste peale. Serveeri liha fooliumikartulite ja meelepärase rohelise salatiga.

Go up