eCoop

Retseptid

Punases veinis hautatud küülik röstitud köögiviljadega

- 4 portsjoni

4 küülikukoiba
100 g porgandit
50 g sibulat
50 g kaalikat
50 g pastinaaki
10 tk kadakamarja
Rosmariini
400 ml kanapuljongit
300 ml punaneveini
50 g tumedat šokolaadi

Röstitud juurviljad
200 g porgandit
200 g kaalikat
200 g pastinaaki
200 g juursellerit
200 g peeti
20 ml toiduõli
Purustatud pipart

 

 

Punases veinis hautatud küülik röstitud köögiviljadega suur

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Villa Wesseti peakokk Mart Kukk

 

Retseptis toodud köögiviljad võid asendada endale meelepäraste juurikatega. Kui soovid kasutada peeti, siis pea meeles, et peet tuleks eelnevalt poolpehmeks keeta.
Kuumuta haudepott pliidil ja prae köögiviljad. Lisa juurde kadakamari, rosmariin, maistesta soola ja pipraga. Prae eraldi pannil küülikuliha ja aseta see köögiviljadele. Kalla samale pannile punavein ja kanapuljong. Keeda 5 minutit, vala haudepotti ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 1,5 tundi.
Võta küülikuliha ettevaatlikult välja ja kurna kogu vedelik läbi sõela potti. Suru kulbiga, et saada köögiviljadest võimalikult palju maitset kätte. Keeda paksenemiseni, siis lisa tume šokolaad ja vajaduse korral paksenda veel. Maitsesta soola ja pipraga.

 

Röstitud juurviljad
Koori kõik köögiviljad, lõika suurteks tükkideks, maitesta soola-pipraga, aseta ahjuplaadile ja piserda peale õli. Küpseta ahjus 150 kraadi juures paarkümmend minutit. Juurikad peaksid muutuma pealt pruunikaks ja otsad natuke mustaks. Võta ahjust väja ja lisa natuke mett.

Go up