eCoop

Retseptid

Püreesupp röstitud paprikast

60 min 4 portsjoni

5 keskmise suurusega punast paprikat
400 g hästi küpseid tomateid (või purustatud tomateid purgis)
oliiviõli
1 suurem sibul
paar küüslauguküünt
2 sl tomatipüreed
1 tl suitsutatud paprika pulbrit (saadaval nt Piprapoes, M&S-is, Umami.ee-s)
1 väike punane tšilli või ½ tl tšillipulbrit
puljongit
suhkrut, soola, pipart ja veiniäädikat maitsestamiseks

paprika supp

 

Röstitud paprika on ühe korralikult kreemja ja täidlase maitsega supi tänuväärne algaine. Supi maitse muutub seistes veel intensiivsemaks, seega võib selle vabalt eelmisel päeval valmis teha ja siis pelgalt soojendada.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Poolita paprikad ning puhasta seemnetest. Aseta paprikad, nahk ülespoole, ahjuplaadile. Samale plaadile võid laduda ka tomatid, millelt on enne varreosa eemaldatud. Piserda köögiviljadele veidi oliiviõli ning rösti ahjus 20–25 minutit (paprikakoor peaks tõmbuma täiesti mustaks). Eemalda tomatitelt ja paprikatelt koor ning tükelda need. Hoia ühtlasi alles kogu köögiviljadest eralduv mahl.
Kuumuta pannil õli. Prae hakitud sibulat pannil keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, lisa hakitud küüslauk, tomatipasta, suitsutatud paprika ja tšilli. Kuumuta läbi. Lisa tükeldatud paprika ja tomat ning kalla kõik üle kuuma vee või puljongiga, nii et köögivili oleks kaetud. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning hauta ligi 15 minutit, kuni kõik koostisosad on parajalt pehmed. Tõsta pott pliidilt, jahuta veidi ning püreesta supp. Maitsesta soola, pipra, veiniäädika ja suhkruga.
Juurde sobib pakkuda näiteks hapukoort, paksu maitsestamata jogurtit, kitsejuustu, krõbedaid saiu vm meelepärast.

Go up