eCoop

Retseptid

Quiche kanakuubikute ja fetajuustuga

90 min 6 portsjoni

 

Soolane liivatainas:

150 g võid

½ tl soola

1 muna

250 g jahu

½ tl küpsetuspulbrit või söögisoodat

 

 

Katteks:

150 g kanafileed

250 ml toidukoort

4 muna
20 g kappareid
50 g porrusibulat
50 g sibularibasid
soola, musta pipart
rukolat
kirsstomateid

 

 

 

 

Quiche

 

Esmalt valmista soolasest liivatainast põhi.

Pehmenda või. Lisa sellele vähese jahuga segatud kergitusaine, sool ja munad. Sega kõik ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu, jättes rullimiseks 2 sl jahu. Hoia tainast külmikus kaks tundi. Liivatainast võid vormida väga erineva kujuga koogipõhju, kaunistuselemente tortidele, korvikesi jne. Mida õhem on liivataina põhi, seda parem see on.

Rulli külmikust võetud tainas lahti, pane ümarasse 28cm läbimõõduga vormi ja servadesse herned, et ääred alla ei vajuks. Kata vorm fooliumiga, küpseta põhja 10–15 minutit 180–220-kraadises ahjus. Seejärel võta põhjalt herned.

Valmista kate. Prae kanafileed, sibul ja porru. Klopi lahti munad, lisa toidukoor. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Laota küpsetatud põhjale kanafileekuubikud, fetajuust, kapparid, porru- ja sibularibad. Vala üle muna-kooreseguga.

Küpseta 170-kraadises ahjus 35 minutit, seejärel 160 kraadi juures veel 15 minutit. Lase jahtuda toatemperatuuril.

 

Kaunista kirsstomati ja rukolaga, nirista peale balsamico-kreem.

Lõika valminud quiche kuueks portsjoniks.

 

Go up