eCoop

Retseptid

Rabarberi-jõhvika parfee

3 portsjoni

100ml vett

150g suhkrut

5 suurt munakollast

175g rabarberit

175g jõhvikaid

125g suhkrut

400 ml 31%-35% vahukoort

3 munavalget

värskeid hooajamarju

bežeed serveerimisel

parfee

 

See on värskendavalt suvine ja rohkete marjadega rikastatud prantsusepärane külm magustoit, koosnedes suhkrusiirupist, munadest ja vahukoorest.

 

Keeda suhkrust siirup. Vahusta munakollased tugevaks vahuks ja kogu aeg vahustades lase siirup peene joana munakollase sisse. Vahusta seni, kuni konsistents muutub tugevaks.

Purusta suhkruga jõhvikad blenderis ja lase läbi sõela (tee segu piisavalt, et saaksid seda kasutada ka moosi jaoks).

Võid kasutada värsket või ka külmutatud rabarberit. Keeda suhkrusiirupis rabarberitükid, ent mitte väga sodiks (tee piisavalt, et saaksid kasutada ka moosi jaoks). Vahusta munavalge. Seejärel vahusta vahukoor. Sega hulka rabarberimass ja vahustatud munavalge, lõpus sega munakollasevaht segu hulka. Pane segu vormi ja külmuta.

Kaste tee jõhvikatest ja rabarberimassist.

Serveeri kauss-taldrikus, pannes põhja kastet, keskele parfee ja ringi erinevaid hooajamarju nagu maasikad, mustikad, vaarikad jne. Purusta käte vahel bežee ja viska lahtise käega peale. Kaunista lille kroonlehtede ja hakitud mündiga.

Go up