eCoop

Retseptid

Rabarberikreemikook maasikatega

45 10 portsjoni

Põhi:

100 g metspähkleid

100 g digestiivküpsiseid

80 g 82% võid

1 tl kaneeli

Rabarberivõie:

1 rabarberivars

3 munakollast

100 g suhkrut

70 g võid

Kate:

200 g maasikaid

18. rab.-kreemikook 480x600

Kogus 10–12 viilu, 20 cm läbimõõduga kook. Valmistamisaeg 45 minutit.
Seda rabarberikreemi võib valmistada ka niisama röstsaial söömiseks. Võie säilib kapis nädalajagu.

 

Põhi:

Rösti pähklid kuumal kuival pannil. Eemalda kestad. Jahvata pähklid koos küpsistega peeneks puruks. Lisa kaneel ja sulatatud või ning sega läbi. Suru segu lahtikäiva vormi põhjale ja natuke ka äärtele. Tõsta külma tahenema.

Rabarberivõie:

Koori rabarber, lõika tükkideks, pane potti ja vala peale nii palju vett, et rabarber oleks poolenisti kaetud. Keeda pehmeks ja aja läbi sõela. Sega munakollased suhkruga ning lisa rabarberipüree. Aseta segu kausiga veevannile, nii et kausi põhi ei puutuks vette. Kuumuta segu pidevalt segades, kuid ära keeda! Kui segu hakkab paksenema (see võib võtta kuni 20 minutit), võta kauss veevannilt ja lase jahtuda. Vala kreem koogipõhjale, tõsta kook külma tahenema.

Kate:

Kaunista kook värskete maasikatega.

 

Go up