eCoop

Retseptid

Riccota-juustu tart sidrunikreemi, pistaatsia jäätis ja marja vahvliga

35 min 4 portsjoni

Liivataina põhi:

150 g võid

100 g suhkrut

1 muna

250 g jahu

0,5 tl küsetuspulbrit

soola

Riccota juust

400 g riccota juustu

2 muna

50 g suhkrut

 

Sidrunikreem

100 g toorjuustu

1 sidruni koor

maitse järgi sidrunimahla ja natuke suhkrut

 

riccota

Foto: Sören Mäesalu

Retsept: Villa Ammende peakokk Marko Lumera

 

Liivataina põhi:

Lisa toasoojale võile koostisained. Sega küpsetuspulber eelnevalt jahu hulka. Valmis mass pane külmkappi paariks tunniks seisma. Seeljärel rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja pane küpsetusvormi, küpseta ahjus 190-200 C juures 10 minutit. Lisa vormidesse munade ja suhkruga segatud riccota juust ja küpseta veel 170 oC ahjus 10 minutit.

 

Sidrunikreem

Riivi hästi peene riiviga sidrunikoor ja lisa pisut sidruni mahla toorjuustu hulka, pane maitse järgi suhkrut. Serveeri poest ostetud pistaatsiajäätise ja Taarapõllu Talu marja krõpsudega.

Go up