eCoop

Retseptid

Röstitud lillkapsas peekonis küpsenud broilerifileega

30 min 3 portsjoni

1 keskmine lillkapsapea

4 sl oliiviõli

3 küüslauguküünt

soola, pipart

50 g Kreeka pähkleid

peotäis värsket tüümiani

500 g broilerifileed (3 tk)

110 g õhukesi (suitsu)peekoniviile

värskelt jahvatatud pipart

vajaduse korral soola

lillkapsas peekonis broilerifileegaKüüslaugune lillkapsas koos tüümiani ja Kreeka pähklitega on mõnus taimetoit, mis sobib nii eraldi roana kui ka liha kõrvale. Peekoni sisse mähitud broilerifileed on äärmiselt lihtne valmistada. Liha küpseb omas mahlas koos peekonist pannile sulava rasvaga, mis annab ka parajalt soolasust. Samal ajal kui lillkapsas ahjus küpseb, valmista broilerifileed.

Jaota lillkapsas õisikuteks ja lao ahjuplaadile. Nirista peale õli, pressi juurde küüslauk, puista peale hakitud pähklid ja värske tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 220kraadises ahjus ligi 25 minutit, kuni lillkapsasõisikud on kena pruunika jumega.

*Valmis toidule võid ka parmesani juustu riivida.

*Kreeka pähklite asemel võid lillkapsale pärast küpsemist lisada kuival pannil röstitud seemneid (seesami-, päevalille- või seedermänniseemneid).

Tambi broilerifileed õhemaks ja lõika kaheks. Mässi iga fileetükk peekoniviiludesse. Kui peekon on mage, siis raputa enne fileetükkidele soola ja seejärel mässi peekon ümber liha. Aja pann kuumaks ja tõsta fileetükid pannile. Jahvata peekonile pipart. Kui peekon on kuldne ja krõbe, siis keera teine pool ja küpseta liha valmis.

*Iga broilerifilee tüki peale kulub umbes kolm viilu peekonit.

*Õli ei ole vaja kasutada, sest peekonist sulab piisavalt rasva.

Go up