eCoop

Retseptid

Rulltort piparkoogise toorjuustukreemiga

60 min 0 portsjoni

Biskviit:

6 muna
6 sl jahu
6 sl suhkrut
6 sl tumedat kakaod
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

400 g toorjuustu
400 ml vahukoort
2 sl suhkrut + 2 sl vanillisuhkrut
1 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni

Vahele

300 ml hapukamat paksu moosi (nt punasesõstramoosi)

Immutamiseks

125 ml kanget kohvi

Rulltort-1

Rulltort on lihtsam kui tavaline tort, sest saad teha ühe suure õhukese biskviidi ja selle osakaupa tordiks rullida. Tordi läbilõige näeb ka väga efektne välja.

Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele näpuotsaga soola ja vahusta tugevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ning lisa koos munakollastega munavahule. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus ligi 20 minutit. Lase jahtuda.

Pane vahukoor ja toorjuust koos suhkruga kaussi ning vahusta ühtlaseks tugevaks kreemiks. Maitsesta muskaadi, kaneeli ja kardemoniga ning soovi korral lisa veel suhkrut.

Keera biskviit tagurpidi lauale ning eemalda küpsetuspaber. Pintselda biskviiti kange kohviga. Määri peale moos ja seejärel 2/3 kreemist. Lõika biskviit 4–6 võrdse laiusega ribaks (kasuta nt joonlauda). Riba laius vali vastavalt sellele, kui kõrget ja laia torti soovid (mida laiemad ribad, seda kõrgem ja väiksem tuleb tort). Keera esimene riba rulli. Tõsta rull järgmisele ribale nii, et üks biskviit läheb edasi kohe sealt, kus teine lõpeb. Kui oled tordi valmis rullinud, siis tõsta see alusele. Kata küljed ja pealispind ülejäänud kreemiga. Kaunista näiteks šokolaadist tehtud kuuskede, kookoshelveste või hoopis trühvlikommidega. Jäta vähemalt neljaks tunniks külma (parem kui seisab üleöö), et tort saaks mahlasem.

Go up