eCoop

Retseptid

Saiavorm kaneeliste banaaniviilude ja koorekaramellikastmega

45 min 6 portsjoni

10 röstsaiaviilu
50 g võid
4 muna
4 dl piima
3 sl suhkrut
3 banaani + 1 sl kaneeli + 1 sl suhkrut
Kaste:
100 g suhkrut
20 g võid
70 ml vahukoort

saiavorm kaneeliste banaaniviiludega

Krõbedate saiakuubikute ja kaneeliste banaaniviiludega vorm koos paksu koorekaramellise kastmega on tõestus, et ka lihtne saiavorm võib olla magustoitude esirinnas.
Rösti saiad ja jäta jahtuma. Määri igale viilule võid ja lõika sai kuubikuteks. Tõsta pooled kuubikud võitatud vormi. Viiluta banaanid ning sega kausis suhkru ja kaneeliga. Vala banaanid vormi. Kata banaaniviilud ülejäänud saiakuubikutega. Vajuta segu kergelt kokku. Klopi munad lahti, lisa suhkur ja piim ning vala segu vormi. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit.
Kuumuta koor. Sulata potis suhkur. Lisa või ja sega kuni sulamiseni. Kui või ja suhkur on segunenud, siis lisa vähehaaval pidevalt segades ka koor. Kui konsistents on ühtlane ja siidine, tõsta pott tulelt ning vala kaste saiavormile.

15 min + 30 min ahjus

Go up