eCoop

Retseptid

Salat grillitud suvikõrvitsa, brõnsa ja päikesekuivatatud tomatitega

20 min 2 portsjoni

Sidrunimekiga suvikõrvitsad ja brõnsa:
200 g suvikõrvitsat
150 g brõnsat, tofut, halloumi või Lapi juustu
1 suure sidruni koor ja poole sidruni mahl
2 sl õli
1 tl soola

Salat:
kaks suurt peotäit mitmesugust salatirohelist
10 päikesekuivatatud tomatit

suvikõrvitsa salat ETK Meie Mari kokkame koos

Brõnsa võid asendada selles salatis halloumi, tofu või Lapi juustuga. Suvikõrvitsa asemel proovi grillida ka baklažaani!

Sidrunimekiga suvikõrvitsad ja brõnsa:

Lõika suvikõrvits 1 cm paksusteks viiludeks ning sega õli, riivitud sidrunikoore, -mahla ja soolaga. Küpseta grillil mõlemalt poolt jumekaks. Lõika brõnsa neljaks kangiks, kasta ülejäänud suvikõrvitsamarinaadi ning küpseta grillil mõlemalt poolt küpseks.

Salat:

Jaota salatilehed taldrikutele, laota peale suvikõrvitsad, tomatid ja juust.
*Kastmeks võid peale niristada suvikõrvitsamarinaadi, mida rikasta vastavalt soovile erinevate maitsetega.

Go up