eCoop

Retseptid

Sea välisfilee suitsujuustukastme ja valge oa püreega

60 min 4 portsjoni

Valge oa püree:

500 ml valgeid ube

200 ml kohvikoort

25 g võid

1 sibul

2 küüslauguküünt

soola

 

Sea välisilee:

800 g sea välisfileed

võid praadimiseks

soola, pipart

 

Suitsujuustukaste:

250 g suitsujuustu

200 ml kohvikoort

värsket maitserohelist

seafilee

Liha ei ole vaja eriliselt maitsestada, sest suitsujuustukaste ise on niivõrd maitsekas, et seob kogu roa tervikuks.

Valge oa püree:
Pane oad juba eelmisel päeval külma vette ligunema. Kuumuta poti põhjas veidi õli, pruunista selles sibulaviile koos purustatud küüslauguga. Lisa natuke ka soola. Lisa oad ja pruunista veel mõned minutid. Vala peale keev vesi, nii et oad oleksid kaetud, ja jäta tasasele tulele podisema, kuni oad on pehmed. Lisa potti koor, või ja sool ning lase keema tõusta. Lase tasasel tulel veel 5 minutit podiseda ning püreesta segu.

Sea välisilee:
Masseeri liha soola-pipraseguga ja pruunista kiiresti kuumal pannil nii, et lihale tekib pruun jume. Küpseta 180kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni termomeeter näitab liha sisetemperatuuriks 75 kraadi. Seejärel hoia liha 10 minutit fooliumis. Viiluta.

Suitsujuustukaste:
Lõika suitsujuust väiksemateks tükkideks. Kuumuta koort koos juustuga madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni juust on sulanud. Lisa hakitud maitseroheline. Maitsesta pipra ja vajaduse korral ka soolaga.

Go up