eCoop

Retseptid

Sealiha-seenepada

60 min 4 portsjoni

500 g sea- või veiseguljašiliha
500 g seeni (šampinjone, kukeseeni, puravikke)
200 g porgandit
1 punane paprika
200 g baklažaani
15 cm jupp porrulauku
4 küüslauguküünt
250 g tomatipastat (või 400 g purustatud tomateid, millele on lisatud 50 g tomatipastat)
1,5 dl kuiva valget veini
1 sl (kuhjaga) mett
1 tšillikaun
2 tl purustatud tšillipaprikat
soola, pipart
soovi korral 100 ml 20% hapukoort

seenepada (1 of 1)

Viiluta porru, lõika baklažaanid kangideks, porgand ratasteks ja paprika tükkideks. Kuumuta pannil õli ning pruunista baklažaane ja seeni. Maitsesta vähese soolaga. Vala võitatud ahjuvormi porru, porgandi ja paprika juurde. Kuumuta pannil veel natuke õli ja pruunista selles lihatükke. Kui liha on saanud kena jume, lisa pannile purustatud küüslauguküüned, sool ja pipar ning pruunista veel minutike. Vala pannile purustatud tomatid, mesi ja vein. Sega läbi ja lase keema tõusta. Pane soovi korral juurde purustatud tšillipaprika ja tšillikauna viilud. Vajadusel lisa soola, pipart, mett või vürtse. Vala segu köögiviljadele ja sega läbi. Kata vorm kaanega, küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal sega. Viimased 20 minutit küpseta kaaneta. Kui soovid, lisa kõige lõpus hapukoort, nii saad mahedama ja kooresema roa.
*Kui soovid, võid pada serveerida riisi, tatra, kinoa või kuskussiga või süüa lihtsalt täistera-ciabatta’ga saia kastmes niisutades.

Go up