eCoop

Retseptid

Sealiharulaad suitsusingi ja seentega

75 min 5 portsjoni

700 g seavälisfileed
200 g suitsusinki (võiks olla pekiribaga)
2–3 sl tomatipastat
1 sl mahedat sinepit
1 sl mett
2 küüslauguküünt
50 g kuivatatud seeni
soola, pipart

rulaad

Vala seentele nii palju vett, et need oleksid kaetud, ja jäta ligunema. Lõika välisfilee niimoodi lahti, et tekiks õhuke ristkülik. Mida õhemalt suudad lõigata, seda parem on. Tambi liha mõlemalt poolt veidi pehmemaks, et see oleks hästi kokkurullitav. Hõõru sisepinda soola ja pipraga. Sega mesi, sinep, pressitud küüslauk ja tomatipasta ning määri sisepinnale. Laota peale singiviilud ja seened. Keera liha tihedalt rulli ja seo jämedama niidiga kinni, nii et täidis külgedelt ei paistaks. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 60 minutit. Lase lihal 5 minutit lihtsalt seista, eemalda niit ja lõika viiludeks.

Go up