eCoop

Retseptid

Seapraad mesises sinepimarinaadis

2,5 h 4 portsjoni

1,5 kg sealiha (sobib kaelakarbonaad, seljakarbonaad vm hautamiseks paslik lihatükk)
3 sl mett
3 sl kanget sinepit
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
sojakastet
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Seakarbonaad

Lõika seakamarasse ruudukujuline muster. Sega marinaadiks sinep, mesi, küüslauk ja sojakaste, kuni moodustub ühtlane pastataoline mass. Tõsta määritud liha kilekotti või õhukindlasse karpi ning jäta ööpäevaks jahedasse marineeruma.
Tõsta liha välja ja puista selle pinnale veidi soola, aseta liha küpsetuskotti, lisa veidi vett, lõika koti ülemisse nurka väike õhuauk ning küpseta 150–160kraadises ahjus 1,5–2 tundi. Suurenda ahju kuumust 200 kraadini ning pruunista liha, kuni pealispind saab kuldse jume.
Ahjust välja tõstes lase lihamahladel rahuneda, ära lõika praadi lahti varem kui 15 min pärast. Soovi korral võid praeleemele koort lisades valmistada maitsva kastme.

Go up