eCoop

Retseptid

Krõbedad suituskala-soolaseenekorvikesed

30 min 12 portsjoni

Korvikesed:

2 dl nisujahu
2 dl rukkijahu
150 g võid
0,5 tl soola
ca 0,2 dl külma vett

Täidis:

ca 300 grammine suitsukala (nt savoriin, tursk, skumbria, lõhe, hõbeheik)
150 g hakitud soolaseeni
150 g toorjuustu maitserohelisega või küüslauguga
poole laimi mahl
erinevat maitserohelist (tilli, murulauku, rohelist sibulat)
pipart

korvikesed

Korvikesed võid ka poest osta, kuid ise tehes saavad need palju suuremad, maitsvamad ja ka odavamad.

Näpi nisu-, rukkijahu, sool ja või omavahel puruks. Lisa vähehaaval külm vesi ning sõtku tainaks. Jaota tainas muffinivormi 12 pesa vahel. Suru tainas korralikult vormi põhjadesse ja äärtele. Pane vorm seniks jääkülma, kuni ahi soojeneb. Kui vorm ja tainas selles on külmad, siis ei vaju tainas vormi äärtelt põhjale ning küpsevad ilusad kausikesed. Küpseta neid 200 kraadises ahjus ca 15 minutit, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Jäta jahtuma.

Puhasta kala nahast ja luudest. Sega kalale kahvliga juurde toorjuust, hakitud seened, laimimahl ja maitseroheline. Maitsesta pipraga. (Kui tundub, et mass jääb liiga kuiv, võib juurde lisada natuke majoneesi). Jaga täidis 12 korvikesesse ja kaunista meelepäraselt.

Go up