eCoop

Retseptid

Sidrunine juustukook kirssidega

- 8 portsjoni

Põhi:

150 g täisteraküpsiseid
80 g võid

Täidis:

400 g toorjuustu
60 ml suhkrut
3 muna
1 sidruni koor + poole sidruni mahl

Kate:

200 g kompotikirsse (ilma vedelikuta)
3 sl suhkrut
40 ml rummi
1 sidruni koor ja pressitud mahl

9. juustukook kirss_480x600px

Magustoit, kogus 8 viilu. Valmistusaeg 1 h 10 minutit + üleöö külmas, vajalik 20 cm läbimõõduga vorm.
Hapukas sidrun ja magus kirsikaste mängivad meeldivat maitsemängu kreemisel juustukoogitükil. Valmista kook juba eelmisel päeval – nii jõuab kook külmas seista ja aina paremaks minna.

Põhi:

Purusta küpsised peeneks puruks, sulata või ning sega kokku. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi ning suru põhjale. Tõsta külma.

Täidis:

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kergelt läbi. Lisa munakollased, riivitud sidrunikoor ja mahl ning vahusta läbi. Sega munavalgevaht toorjuustukreemi sisse ning vala vormi küpsisepõhjale. Küpseta 170 kraadi juures 50 minutit ning jäta avatud uksega ahju tunnikeseks jahtuma. Lase üleöö külmas seista.

Kate:

Pane kirsid koos sidrunist pressitud mahla, riivitud koore, rummi ja suhkruga potti ning aja keema. Lase tasasel tulel 5 minutit podiseda ning jäta jahtuma. Vala jahtunud kate vahetult enne serveerimist koogile.

 

 

Go up