eCoop

Retseptid

Soe salat vokitud Hiina lehtkapsa ja tuunikalakastmega

15 min 2 portsjoni

Tuunikalakaste:
1 karp tuunikalatükke õlis
2 sl kappareid
3 sl kapparivedelikku
1–2 sl laimi- või sidrunimahla
soola, pipart

Salat:
Kaks peotäit salatirohelist
200 g aedube või suhkruherneid
2 Hiina lehtkapsast ehk pak choi’d
1–2 küüslauguküünt
2 peotäit musti oliive
2 sl kappareid

salat (1 of 1)

Ka talvisel ajal ei tohiks unustada salateid. Kui toores salat liiga külm ja lahja tundub,  võib osa komponente küpsetada pannil või ahjus ja serveerida salatit hoopis soojana.

Tuunikalakaste:

Püreesta kapparid ja tuunikala koos õliga kastmeks. Maitsesta kapparivedeliku, laimi- või sidrunimahla ning soola ja pipraga.

Salat:

Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista aedube, pressi juurde küüslauk ja säti ka pikuti pooleks lõigatud lehtkapsad ubade vahele. Kui köögiviljad on pruunistunud, maitsesta neid kergelt soola ja pipraga. Tõsta salatisegu taldrikule, laota peale soojad oad ja lehtkapsas. Pane taldrikule ka oliive ja kappareid ning vala peale tuunikalakaste. Serveeri sidrunisektoriga.

Go up