eCoop

Retseptid

Soe tursasalat pruuni riisiga

40 min 2 portsjoni

Kala:

300 g tursafileed

30 g võid

1 tl mett

soola, pipart

1 sidruni riivitud koor + 2 sl sidrunist pressitud mahla

 

Salat:

100 ml pruuni riisi

200 ml vett

1 avokaado

100 g kirsstomateid

1 suur peotäis rukolat

2 sl röstitud seesamiseemneid

soola, pipart

 

 

tursasalat

Tursakala võib asendada ka mõne muu valge või punase kalaga. Kastmeks nirista peale fooliumisse tekkinud sulavõisegu.

Kala:

Sega sulatatud või, mesi ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kala fooliumitükile, hõõru korralikult soola ja pipraga kokku, määri peale või-meesegu, pigista peale sidrunimahl ning mässi fooliumisse. Küpseta 180kraadises ahjus 20–25 minutit.

Salat:

Pane riis koos veega potti, aja keema ja jäta tasasele tulele podisema. Sega aeg-ajalt. Kui vesi on riisi imendunud, siis maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pott kõrvale. Rösti kuumal kuival pannil seesamiseemned. Poolita tomatid, lõika avokaado kuubikuteks ning sega koos riisi, seemnete ja rukolaga läbi. Serveeri koos ahjus küpsetatud tursafileega.

Go up