eCoop

Retseptid

Šokolaadi-peeditort

90 min 8 portsjoni

Põhi:
2 muna

100 g suhkrut
150 ml nisujahu
200 ml täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g peenelt riivitud peeti
100 g tumedat šokolaadi
90 g võid

Kreem:
200 g piimašokolaadi

200 ml vahukoort
2 dl musti sõstraid (kui kasutad külmutatult, siis ära eelnevalt sulata)

Immutamiseks:
150 ml piima

 

peeditort

Šokolaadikoogi sisse on peeti väga kaval ära peita – peet ei reeda end ei maitselt ega värvilt. Kui, siis õige natuke. 

Põhi:

Sulata šokolaad ja või ning jäta jahtuma. Sega munad suhkruga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahud ja riivitud peet ning sega läbi. Lisa ka šokolaad ja või ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 170 kraadi juures 45 minutit. Lase täielikult jahtuda. Lõika põhjal kumerus maha ning üle jäänud põhi lõika kaheks kettaks. Pealmine kumer osa näpi pudiks.

Kreem:

Sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda. Vahusta vahukoor ning sega juurde šokolaad. Pintselda põhja alumist osa poole koguse piimaga. Määri peale pool kreemist, puista peale marjad ning kata teise koogipõhjaga. Immuta ka seda piimaga ning kata ülejäänud kreemiga. Kõige peale laota biskviidipudi.

*kõige mugavam on teha tort selle sama vormi sisse, millega põhja küpsetasid. Nii saad põhjad tihkelt kokku vajutada, ilma et täidis välja pressiks.

 

 

 

Go up