eCoop

Retseptid

Šokolaadi-toorjuustukook Amarula ja pohlakattega

90 min 8 portsjoni

1 pakk Kalevi kakaoküpsiseid

50 g Meieri võid

250 g 70% kakaosisaldusega šokolaadi

400 g toorjuustu

2 dl suhkrut

3 sl naturaalset kakaopulbrit

4 suuremat Säästu muna

0,5 dl Amarula likööri

150 g pohlamoosi (nt Felixi pohlamoos)

šokolaadi toorjuustu kook

Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või. Sega või ja küpsisepuru ning vajuta segu 24–26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta 180kraadises ahjus ligi 5 minutit. Jahuta. Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil. Sega toorjuust, suhkur, kakaopulber, kuni moodustub ühtlane mass. Lisa ükshaaval munad, sulatatud šokolaad ning Amarula liköör. Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta 150–170kraadises ahjus umbes 1 tund. Lase jahtuda vähemalt paar tundi kuni üle öö. Katteks määri pohlakaste ühtlase kihina jahtunud koogile. Lase koogil külmas korralikult taheneda. Tõmba koogi ääred vormi serva küljest lahti ning libista kook suurema noa või spaatli abil alusele.

Go up