eCoop

Retseptid

Šokolaadikook kookosekreemiga

60 min 8 portsjoni

Põhi:
3 dl nisujahu
0,7 dl suhkrut
noaotsaga soola
120 g külma võid
1 munakollane

Šokolaaditäidis:
200 g piimašokolaadi
100 g tumedat 82% šokolaadi
25 g võid
1 dl kookospiima (võib asendada kohvikoorega)
0,6 dl rummi

Kookosekreem:
200–250 ml kookoskoort
0,5 dl suhkrut

kookos sokolaad kook ETK meie mari kokkame koos

Põhi:

Sega omavahel kuivained. Lisa kuubikuteks lõigatud või ning näpi segu ühtlaseks puruks. Lisa munakollane, sõtku tainaks ja vormi tainas palliks. Kui tainas tundub veidi kleepuv, siis võta väike peotäis jahu, puista see tainapalli peale ning vajuta tainas jahuste kätega lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele. Tee kahvliga tainasse mõned augud. Tõsta vorm vähemalt 20 minutiks sügavkülma. Küpseta 200kraadisel temperatuuril 18–20 minutit. Jäta jahtuma.
*Mida külmem on tainas ahju panekul, seda paremini hoiab see küpsemisel vormi (ääred ei vaju alla).

Šokolaaditäidis:

Sulata paksupõhjalises potis šokolaad. Lisa kookospiim ja või ning sega läbi, nii et tekib ilus läikiv vedel šokolaad. Sega sisse ka rumm. Jäta segu jahtuma.

Kookosekreem:

Kui avad kookoskoore paki, siis vala pakis olev vedelik ära. Vahusta omavahel kookoskoor ja suhkur.
Vala jahtunud šokolaaditäidis jahtunud põhjale ning tõsta külma tahenema. Selleks kulub umbes tund. Kata kook kookosekreemiga. Kaunistamiseks võid kasutada röstitud kookoshelbeid ning marju: vaarikaid, viinamarju, põldmarju, kirsse.

Go up