eCoop

Retseptid

Šokolaadikook

45 min 7 portsjoni

300 g pehmet tofut
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1 dl tumedat toor-roosuhkrut (muscovado)
2 peotäit soolamandlite ja Kreeka pähklite segu

sokolaadikook

Pehmet tofut köögikombainis purustades on võimalik teha ise toorjuustulaadset tofut, millest on suurepärane valmistada omamoodi juustukoo. Selles retseptis ei sisaldu jahu- ega piimatooteid, mistõttu on kook laktoosi- ja gluteenivaba, samuti üsna rasvavaene.

Sulata šokolaad ja lase natuke jahtuda. Purusta pehme tofut köögikombainis või saumikseriga nii kaua, kuni tekib toorjuustulaadne tihke mass. Mikserda juurde šokolaad, munad ja suhkur. Sega juurde ka pähklid. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm suurusesse vormi. Küpseta 180kraadisel temperatuuril 35 minutit. Lase jahtuda ning tõsta siis vähemalt kolmeks tunniks külma tahenema.

Go up