eCoop

Retseptid

Soojad apelsinised panniploomid jäätise ja krõbeda kaerahelbe-pähklipuruga

15 min 4 portsjoni

Krõbe pähklipuru:
200 ml täisterakaerahelbeid
100 ml metsa- või maapähkleid
2 sl fariinsuhkrut või tumedat muscovado’t
1 sl võid

Panniploomid:
10 ploomi
1 apelsini mahl ja koor
2 sl mett
2 sl võid
2 sl õli
1 tähtaniisipuu vili
serveerimiseks jäätist

apelsinised ahjuploomid ETK Meie Mari Kokkame koos

Kui koogid ja hoidised on tehtud ning ploome on endiselt küllaga, siis valmista magustoit, mille tarbeks on ploome vaja vaid mõned minutid pannil küpsetada. Kaerahelbepuru võib asendada ka krõbeda müsli või kaerahelbeküpsiste puruga.

Krõbe pähklipuru:

Rösti kaerahelbeid ja pähkleid kuumal kuival pannil, kuni need hakkavad kergelt pruunistuma. Lisa suhkur ja või ning pruunista pidevalt segades edasi. Kui segu on krõbe ja kuldpruun, siis vala see taldrikule jahtuma.

Panniploomid:

Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Riivi apelsinilt koor. Kuumuta pannil õli ja või. Lisa ploomipoolikud ja pruunista minutike. Lisa ka apelsinist pressitud mahl, koor, mesi ja aniis. Lase keema tõusta ning kuumuta veel minuti jagu. Serveeri jäätise ja kaerahelbepuruga.
*Aniisi võid asendada kaneelipulgaga.

Go up