eCoop

Retseptid

Soolakringli-karamelliruudud metspähklitega

30 min 4 portsjoni

500 ml soolakringleid + 16 tk kaunistamiseks
250 ml metspähkleid
125 ml kookospalmisuhkrut
125 ml jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
125 ml sulavõid
200 g šokolaadi
300 ml iiriskomme
2 sl piim

soolakringli-pähklimmaius

Veidi soolakas küpsisepõhi, magus iiris ja tume šokolaad on imeline kooslus. Sellised magusad ruudukesed sobivad hästi ka jõuluvana kotti.

Purusta kombainis soolakringlid ja pooled pähklid natuke väiksemaks, kuid mitte peeneks. Lisa suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sega läbi. Sega juurde ka sulatatud või ning suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm suuruse vormi põhja. Küpseta 180kraadises ahjus 10–15 minutit. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Sulata iirised paksupõhjalises potis koos piimaga ühtlaseks kreemiks. Kui põhi on ahjus küpsenud, siis laota ülejäänud pähklid põhjale. Vala peale vedel iiris ning selle peale šokolaad. Kaunista soolakringlite ja pähklipuruga. Jäta tahenema ning lõika siis näiteks 16 ruuduks.

Go up