eCoop

Retseptid

Spinatipirukas fetajuustuga

60 min 4 portsjoni

2 sl võid
1 hakitud sibul
paar hakitud küüslauguküünt
300 g värsket või külmutatud spinatit (külmutatud spinatil lase enne sulada ja nõruta liigne vedelik välja)
150 g murendatud fetat
100 g riivitud parmesani
2 muna
veidi riivsaia
soola ja pipart
jahvatatud muskaatpähklit
500 g pärmi-lehttainast

Spinatipirukas_lehele

Kreeklaste tuntud ja armastatud spanakopitas sulanduvad mõnusaks koosluseks spinati mahlasus, feta soolakus ja muskaatpähkli õrn vürtsikus. Klassikaline spanakopita tehakse küll filotainaga, kuid lihtsa spinatipiruka võib teha ka pärmi-lehttainast.

Sulata või ja prae hakitud sibulat mõni minut keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ning prae veel veidi. Klopi kausis lahti munad, lisa praetud sibul ja küüslauk, spinat (värske spinat haki), feta ja parmesan ning riivsai. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Sega hästi läbi.

Rulli pärmi-lehttainas küpsetusplaadist veidi suuremaks. Vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga ning tõsta lahtirullitud tainas plaadile (ääred peaksid jääma vormi külgedele). Kalla spinatisegu tainale ning küpseta eelkuumutatud ahjus temperatuuril 180 kraadi 30-40 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja spinatitäidis läbi küpsenud.

 

Go up