eCoop

Retseptid

Suflee

60 8 portsjoni

45 g jahu

45 g võid

250 ml piima

60 g suhkrut

90 g munakollast (4-5 muna)

5 g vaniljet

150 g munavalget

30 g suhkrut

Suflee pilt

Foto: Silver Gutmann

Retsept: Villa Ammende peakokk Marko Lumera

 

Suflee – ei midagi keerulist!
Magustoit, retseptikogused on arvestatud ühe suure või kaheksa väikese suflee serveerimiseks.

Suflee valmistamist peetakse keeruliseks ettevõtmiseks, kuid selle õnnestumiseks on oluline, et kõik ained oleksid täpselt grammi pealt välja mõõdetud ja valmistaja tunneks ahju eripära.

Enne külalistele serveerimist on kasulik suflee tegemine paar korda läbi harjutada, et tähtsal hetkel võiks kindel olla – see õnnestub suurepäraselt!

 

  1. Valmista ette küpsetusvormid. Pintselda need seest võiga ja raputa pind suhkruga üle. Puhasta vormide ülemine äär, et segu ilusasti külgedelt lahti lööks ja ilus mütsike kerkiks.
  2. Sega kokku jahu ja või, et sellest moodustuks pasta.
  3. Kuumuta piim ja suhkur, segades need omavahel kokku.
  4. Lisa jahu ja või segu piimale ning vispelda ühtlaseks massiks.
  5. Sega munakollane vaniljega ja lisa valmissegatud massile.
  6. Vispelda munavalge pehmeks vahuks, lisa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
  7. Vala segu vormidesse ja puhasta enne ahju panemist vormi ääred. Küpseta 180–190-kraadises ahjus väikest sufleed 12 minutit, suurt 25–30 min. Tuleb arvestada, et ahjust välja võttes küpseb toit edasi. Kindlasti ei tohi küpsetamise vahepeal ahjuust avada.
  8. Enne serveerimist raputa kaunistuseks peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe kas vaniljekastme, kuuma šokolaadi, värskete marjade või muu meelepärase ja hooajale sobivaga.
Go up