eCoop

Retseptid

Suitsukalapirukas

45 6 portsjoni

Põhi:
2 dl nisujahu
100 g võid
näpuotsatäis soola

Täidis:
150 g meelepärase suitsukala liha
100 g riivitud juustu
2 dl rõõska koort (35%)
1 muna

Kogus ca 6 in, aeg 45 min (selle aja sees ka küpsetamisaeg)
Ka lühikese aja ja vähese vaevaga võib valmida suurepärane pirukas, mis sobib imehästi pidulauale. Sisaldab see meeldivas koguses suitsukala ning kogu pirukale kreemjat olemust andvat juustukatet, mis on meeltmööda nii suurtele kui ka väikestele sööjatele. Lisaboonusena sobib pirukas serveerimiseks nii külmalt kui ka soojalt.

PS! Kui soovid suuremat pirukat, siis toimi järgnevalt:
22 cm vorm – korruta komponendid 1,2ga või 24 cm vorm – korruta komponendid 1,4ga

Pane põhja komponendid kaussi ning näpi sõrmede vahel ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva küpsetusvormi põhja ning ca 1 cm jagu ka äärtele. Laota põhjale suitsukalatükid. Sega juust, rõõsk koor ja muna omavahel ning vala vormi kõige peale. Küpseta 180 kraadi juures 30‒35 minutit.

Go up